Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Φέξε με και γλίστρησα...!

Και δεν μας έφτανε το χάος στον εγκέφαλο, που δεν ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε, τι θέλουμε και τι όχι, να ήρθε και μια ίωση και μας έριξε στο κρεβάτι κοιτώντας μας με εκείνο το χαιρέκακο ύφος, σαν να μας έλεγε «Εμ, αυτά παθαίνει όποιος σουρτουκεύει όλη μέρα και από πάνω αγχώνεται μην τολμήσει και πει κανένας άσχετος περαστικός στον δρόμο ότι δεν είναι εντάξει στη δουλειά του!».
Μόνο που οι ιώσεις μπορεί να ισοπεδώνουν τις δυνάμεις μας, την όρεξη μας, τις αντοχές μας, το κουβάρι στον εγκέφαλο δεν το ξεμπερδεύουν όμως.  Ή κι αν το ξεμπερδέψουν τότε η άκρη του δεν οδηγεί στην έξοδο από τον Λαβύρινθο αλλά ντουγρού στο στόμα του θεριού. Και ποιος είπε ότι έχεις αντοχές να αναμετρηθείς μαζί του δύο και τρεις και πέντε και δέκα και πενήντα φορές και κάθε φορά να βγαίνεις ηττημένος και κάθε φορά να ελπίζεις ότι ναι, την άλλη φορά, το κουβάρι θα σε οδηγήσει στο φως;
Και τότε γίνεται η έκπληξη, όταν κάθε φορά διαπιστώνεις ότι ναι, έχεις αντοχές αλλά για μόνο μια φορά ακόμα, γιατί δεν θα χρειαστεί ξανά, την επόμενη θα έχεις βγει από το χάος. Και όσο δεν βγαίνεις, εξακολουθείς να έχεις αντοχές αλλά εύχεσαι να μην εξαντληθούν αυτές γιατί δεν θες να μείνεις στο σκοτάδι. Κι ας ξέρεις κατά βάθος ότι  εκείνο που θεωρείς σκοτάδι στην δεδομένη στιγμή, ίσως δεν είναι και τόοοσο σκοτεινό, ίσως απλά χρειάζεται να πατήσεις τον σωστό διακόπτη και τότε το φως θα ανάψει και μπορεί και να είναι και πολύ πιο όμορφο από αυτό που περίμενες να βρεις εκεί έξω.
Και λέω να σας δώσω και μια συμβουλή: Θέλετε να ερωτευτείτε κάποιον; Τότε απλά βάλτε στο κεφάλι σας ότι δεν πρέπει να τον ερωτευτείτε, ότι δεν πρέπει να τον σκέφτεστε, ότι δεν πρέπει να σας αρέσει, να σας ενδιαφέρει ότι βρε παιδάκι μου, δεν θα σας οδηγήσει πουθενά καλά αυτό! Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ακόμα πιο σίγουρα αποτελέσματα, τότε ακούστε όποιο τραγούδι σας μελαγχολεί, σας μερακλώνει, σας κάνει να θέλετε να βάλετε τα κλάματα για χίλιους δυο λόγους, δείτε και καμιά ρομαντική ταινία, με happy end και τα σχετικά, πάντα με την φάτσα του στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και θα δείτε, θα ξυπνήσετε με καρδούλες στα μάτια κι εγώ ευθύνη δεν φέρω!
Εύχομαι μόνο να έχετε καλούς φίλους και φίλες, για να σας βοηθήσουν να βγείτε σώοι (αβλαβείς δεν θα βγείτε!) από το ρέμα το οποίο ετοιμάζεστε να σας παρασύρει! Και… μην ξεχάσετε τον φακό για να ανεβείτε πάνω αν τυχόν πέσετε στο σκοτάδι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου